VIDEO | În sprijinul oamenilor fără adăpost

În lipsa unui centru de îngrijire pentru persoanele fără adăpost din Sighetu Marmației, o asociație care se ocupă de cazuri sociale a cerut sprijinul administrației locale în amenajarea unui spațiu în care să fie duși pe timpul iernii oamenii fără adăpost.

În prezent în Sighetu Marmației nu există un adăpsot pentru oamenii străzii, aceștia fiind adăpostiți la spital în anumite situații.

”Nu știu dacă dumneavoastră știți, în Sighetu Marmației sunt de 4-5 oameni fără adăpost. De o doamnă care este de 10 ani pe stradă ne ocupăm noi dar întrebăm ce facem cu ea după ce iese din spital. Nu există un centru pentru persoane fără adăpost”, a precizat Viorica Ionica Opriș, președinte Asociația ”Suntem vocea lor”.

Primarul municipiului Sighetu Marmației a  confirmat că nu există un astfel de adăpost în oraș și că până în prezent nu s-a găsit o soluția pentru amenjarea unui astfel de loc.

”Eu am încercat să văd care este cadrul legal, sunt câteva condiții pe care din păcate noi nu le-am putut îndeplini. Este foarte simplu să găsești un adăpost pe care să îl poți amenaja, din nefericire în momentul în care amenajezi un asemenea adăpost trebuie să ai minim 6 angajați, fără paznic pentru că în momentul în care îți asumi această răspundere trebuie să își construiești o structură care din păcate costă prea mulți bani, iar la momentul acesta avem un protocol cu cei de la spital care au înțeles să ne ajute. Deocamdată nu există un adăpost și eu cred că ar trebui să ne aplecăm pe propunerea doamnei Opriș să vedem ce gândește dânsa că partea financiară e cea mai delicată”, a adăugat primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli.

Autoritățile locale au spus că vor sprijini demersurile Asociației ”Suntem vocea lor” pentru găsirea unei soluții în cazul persoanelor fără adăpost din oraș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.