ÎN SPRIJINUL FUMĂTORILOR: Terasele din centrul Bistriței, deschise cu două luni mai devreme

ÎN SPRIJINUL FUMĂTORILOR: Terasele din centrul Bistriței, deschise cu două luni mai devreme

 Intrarea în vigoare, din 16 martie, a legii care interzice fumatul în spațiile închise a făcut ca, în municipiul Bistrița, terasele din zona centrală să se deschisă cu două luni mai devreme față de perioada obișnuită.

În anii precedenți, contractele pentru terase erau semnate în perioada mai — octombrie.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, a declarat pentru AGERPRES că, începând de marți, au obținut autorizație de funcționare șase terase amplasate pe pietonalul din centrul istoric, iar de la 1 aprilie în aceeași zonă va începe să funcționeze o a șaptea terasă.
De asemenea, în alte zone din oraș, domeniul public a fost închiriat pentru ca, începând cu data de 1 aprilie, să funcționeze încă opt terase.
În același timp, proprietarii restaurantelor care au și terase exterioare au decis să pună la dispoziția fumătorilor aceste spații, unele urmând să fie dotate cu aparate de încălzire a aerului.
O altă soluție găsită de cei care au decis să deschisă terasele în luna martie sunt păturile oferite clienților, mai ales pe timpul serii, având în vedere temperaturile scăzute specifice începutului de primăvară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.