În speranţa că vor pleca la lucru în străinătate,mai multe persoane din localităţile Vişeu de Sus şi Vişeu de Jos s-au trezit păgubite cu sute de euro

În speranţa că vor pleca la lucru în străinătate,mai multe persoane din localităţile Vişeu de Sus şi Vişeu de Jos s-au trezit păgubite cu sute de euro

  Tot mai mulţi maramureseni îşi încearcă norocul în străinătate din cauza lipsei unui venit stabil în România. Mulţi dintre cei care încearcă să plece la muncă în afara graniţelor sunt dispuşi să accepte slujbe sub nivelul pregătirii lor, inclusiv posturi de muncitori necalificaţi. Mai mult decat atat, din dorinta de a pleca din tara maramuresenii cad in capcana unor sarlatani care promit locuri de munca incaseaza un comision si apoi se fac nevazuti. Asa au patit mai multe persoane din localităţile Vişeu de Sus şi Vişeu de Jos care s-au trezit păgubite cu sume cuprinse între 100 şi 200 euro, după ce au dat crezare promisiunilor unei femei in din judeţul Caraş-Severin, că le va rezolva locuri de muncă în Germania.

 
Poliţiştii din Vişeu de Sus au fost sesizaţi vizavi de cele întâmplate şi au demarat imediat o anchetă. Din primele cercetări a rezultat că, vreme de mai multe luni, femeia a contactat părţile vătămate direct sau prin telefon, făcându-le promisiuni cu privire la posibilitatea de a munci în Germania. Pentru acest lucru, ea le solicita  sume în valută prin mandate on-line, cauzând un prejudiciu estimat până în prezent la 2.100 euro. Poliţiştii au început urmărirea penală împotriva  femeii din Caras Severin pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Până acum suspecta s-a sustras cercetării. Mai multe persoane din localităţile Vişeu de Sus şi Vişeu de Jos s-au trezit păgubite cu sume cuprinse între 100 şi 200 euro, după ce au dat crezare promisiunilor Adrianei I., de 35 ani, din judeţul Caraş-Severin, că le va rezolva locuri de muncă în Germania. 
Din primele investigaţii, poliţiştii din Vişeu de Sus, sesizaţi cu privire la faptele promitentei, au stabilit că vreme de mai multe luni, Adriana a contactat părţile vătămate  direct sau prin telefon, făcându-le promisiuni cu privire la posibilitatea de a munci în Germania, pentru care le solicita  sume în valută prin mandate on-line, cauzând un prejudiciu estimat până în prezent la 2.100 euro.
Poliţiştii au început urmărirea penală împotriva Adrianei I. pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, fiind dispuse măsuri specifice deoarece aceasta se sustrage cercetării. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.