ÎN SIGURANŢĂ: Jandarmii vor asigura ordinea publică la meciul de volei dintre echipele C.S. Ştiinţa Explorări Baia Mare şi C.S.V.M. Zalău

ÎN SIGURANŢĂ: Jandarmii vor asigura ordinea publică la meciul de volei dintre echipele C.S. Ştiinţa Explorări Baia Mare şi C.S.V.M. Zalău

 Sâmbătă, 05 martie, începând cu ora 16:30, la sala de sport a Şcolii Gimnaziale "Vasile Alecsandri" din Baia Mare, se va desfăşura meciul de volei dintre echipele C.S. Ştiinţa Explorări Baia Mare şi C.S.V.M. Zalău, din cadrul Campionatului Naţional de volei masculin.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, vor asigura condiţiile de securitate pentru participanţii la această manifestare sportivă, acţionând pentru prevenirea fenomenului infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice, atât pe traseele de afluire şi defluire cât şi în incinta sălii sportive.
 În vederea evitării situaţiilor neplăcute, Jandarmeria Maramureş aminteşte următoarele : 
Pentru prevenirea şi stoparea producerii în apropierea şi în locul de desfăşurare a competiţiei sportive a unor fapte violente, cu urmări negative atât pentru club cât şi pentru spectatori, Jandarmeria face un apel către suporteri şi galerie de a se manifesta în limitele legalităţii.
Jandarmii îndeamnă suporterii, să-şi încurajeze civilizat echipa favorită, astfel încât în incinta şi în afara sălii sportive să existe un climat de ordine şi siguranţă propice desfăşurării competiţiei sportive. Totodată, îndeamnă spectatorii şi galeria să nu folosească materiale pirotehnice care, în afara faptului că ar duce la aplicarea unor sancţiuni pecuniare şi interzicerea accesului la competiţiile sportive, acestea ar putea prejudicia clubul. 
De asemenea, îndeamnă suporterii ambelor echipe să-şi susţină favoriţii, respectând cadrul legal, să nu se lase antrenaţi în dispute cu caracter xenofob, rasist şi obscen, ceea ce ar duce la deturnarea de la caracterul sportiv al competiţiei şi implicit, suportarea consecinţelor prevăzute de legislaţia în vigoare.
Intrarea şi accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.
Jandarmeria recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta sălii sportive.
Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.