Video|În sfârșit se poate construi gardul la aeroport

Forul administrativ județean a adoptat, la finalul lunii ianuarie, o hotărâre care prevede includerea în domeniul public al județului Maramureș a terenului ce se afla în administrarea Aeroclubului României, teren intravilan atât de necesar realizării împrejmuirii de securitate și modernizării drumului perimetral la aeroport.

Consilierii județeni au aprobat includerea în domeniul public al județului a unor bunuri imobile, trecute în domeniul public al județului Maramureș prin Hotărârea Guvernului nr. 1018/2018.

”Este vorba despre terenul care era în administrarea Aeroclubului României, de care aveam nevoie pentru închiderea perimetrului de la aeroport, pentru a demara lucrarea legată de construirea gardului perimetral. În sfârșit. A fost una dintre cele mai importante victorii obținute de Consiliul Județean Maramureș în urma unei stăruințe îndelungate în fața autorităților de la București, autorităților centrale, în ceea ce privește trecerea acestui teren. Am fost prima autoritate locală care am beneficiat de trecerea unui teren din domeniul public al statului în domeniul public al județului după foarte mulți ani de zile de blocaj instituțional la București. Iar lucrul acesta arată și susținerea de care se bucură județul dar și profesionalismul cu care și aeroportul, și Consiliul Județean Maramureș au transmis adrese către cei în drept, Ministerul Transporturilor și Guvernul României”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, la ședința ordinară a forului din luna ianuarie.

Vestea bună pentru Aeroportul Internațional Maramureș și pentru Consiliul Județean a fost dată în 20 decembrie, la finalul unei sedințe a Guvernului, care a adoptat o hotărâre pentru trecerea unui teren din domeniul public al statului și administrarea Aeroclubului României în domeniul public al județului Maramureș și administrarea Regiei Autonome Aeroportul Internațional Maramureș. ”Unul dintre ultimele obstacole în finalizarea demersurilor pentru ca pe aeroport să se efectueze zboruri internaționale este înlăturat.
Vreau sa multumesc mult domnului secretar de stat in Ministerul Transporturilor Dragos Titea pentru eforturile din ultimele doua saptamani si in mod special doamnei premier Viorica Dancila pentru sustinerea continua a proiectelor judetului Maramures!”, 
a mai declarat șeful administrației județene la primirea veștii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.