În Recea se va construi unul dintre cele mai moderne centre pentru terapii alternative din țară

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ALTHERA- Alternative Therapies in Maramureș and Ivano-Frankivsk.

Proiectul își propune îmbunătățirea serviciilor medicale și complementare ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș și Ivano-Frankivsk. Este un obiectiv care va avea beneficii pe termen lung pentru copiii cu dizabilități, familiile acestora și pentru întreaga comunitate a județului Maramureș și a orașului ucrainean.

Acest obiectiv va fi atins printr-o infrastructură îmbunătățită pentru aceste tipuri de terapii alternative în Spitalul Clinic pentru Copii Ivano-Frankivsk, unde vor fi reabilitate cabinete medicale și o sală mare de sport pentru kinetoterapie, și prin construirea unui centru pentru terapii alternative în comuna Recea. Acest centru va fi unul dintre cele mai moderne centre de recuperare din România care va avea un parc senzorial complex și va combina terapiile tradiționale (psihoterapie și diagnostic, ergoterapie, ludoterapie, arterapie, kinetoterapie, muzicoterapie, logopedie, hidroterapie și masaj) cu terapiile care se vor efectua cu ajutorul animalelor în cadrul unei arene.

Din parteneriatul proiectului fac parte Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș și Comitetul executiv al Consiliului Municipal Ivano-Frankivsk din Ucraina, având un buget total în valoare de 3.349.588,15 euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.