În continuare pericol de avalanșe pe Creasta Cocoșului și în Munții Maramureșului

Se mentin avertizarile cu privire la pericolul de avalansa in Muntii Gutai (Creasta Cocosului), dar și in Muntii Maramuresului. Salvamontistii maramureseni au menționat ca, in zona Creasta Cocoșului, la altitudini de peste 1400 m precum si pe vaile montane, zapada depaseste 100 cm. Stratul de zapada este foarte instabil, iar pericol de avalansa este de gradul 3-4. Salvamontistii maramureseni au montat in zona panouri de avertizare si de acces restrictionat pe traseul spre Creasta Cocosului. Din cauza precipitatiilor sub forma de ninsoare in aversa, s-au prabusit copaci, sub greutatea zapezii, pe traseul montan Mina Suior – Poiana Boului – Creasta Cocosului.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna in Maramures. Zapada framantata, cu grosimea de pana la 1 cm, se gaseste depusa pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180. Cerul este acoperit si ninge, la aceasta ora, pe toate sectoarele de drumuri nationale din judet. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 12 utilaje si au raspandit 38,5 de tone de sare. De asemenea, s-a utilizat cantitatea de 600 litri clorura de calciu. Pe sectoarele de drumuri judetene au fost semnalate precipitatii sub forma de ninsoare. Angajatii societatii care asigura practicabilitatea drumurilor judetene au intervenit cu 32 utilaje si au imprastiat 505 tone de material antiderapant.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost in scadere usoara. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Barsau, Suciu, Cavnic, Sasar, Firiza si Nistru. Pod de gheata este format poduri pe râul Mara, iar pe cursurile râurilor Iza, Botiza, Mara, Cosau, Barsau, Cavnic si Firiza sunt poduri de gheata cu ochiuri. Curg sloiuri de gheata pe raurile Tisa, Viseu si Somes.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.