În așteptarea Podului de la Ulmeni

Consiliul Județean Maramureș a finalizat proiectul reabilitării drumului județean ce trebuia să lege podul de la Ulmeni de Șomcuta Mare, timp în care lucrările la pod sunt departe de a fi finalizate.Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, spune că această investiție este în zadar, dacă proiectul construirii podului de la Ulmeni nu-și găsește finalitate.

Consiliul Județean Maramureș nu-și asumă problemele apărute la construirea podului de la Ulmeni și tergiversarea finalizării acestui proiect. Este investiția Primăriei Ulmeni pe fonduri de la guvern, spune Gabriel Zetea.

”Podul de la Ulmeni este un proiect al Primărieie Ulmeni finanțat de la guvern. Noi nu am făcut decât să susținem aprobarea proiectului prin Programul Național de Dezvoltare Locală, așa cum am ajuat fiecare autorite locală din județ pentru q obține fonduri de dezvoltare. Până acuma u fost semnate în județul Maramureș 1,2 miliarde de lei, doar pentru proiectele autorităților locale”, spune Gabriel Zetea.

Consiliul Județean a încheiat proiectul de reabilitare a unui tronson de 20 de kilometri de drum județean , drum ce urma să asigure accesul către podul peste Someș. Gabriel Zetea are în acest sens un mesaj pentru primarul Lucian Morar.

”Noi nu am făcut decât să construim drumul de acces către acest pod  care este deja finalizat. Este vorba de drumul de la Șomcuta Mare, Mireș, Remeți, unde au fost reabilitați aproape 20 de kilometri de drum județean.  Mai în glumă, mai în serios, i-am și transmis primarului Lucian Morar, că dacă nu finalizează podul, drumul reabilitat duce practic în mijlocul Someșului, și nu se justifică acea investiție. Ori facem un sens giratoriu la finalul drumului județean și întoarcem oamenii înapoi, ori trebuie să finalizeze această investiție”, spune Gabriel Zetea.

Începută în urmă cu patru ani, în 2015, construcția podului a cunoscut mai multe întârzieri ale termenului de finalizare. Ultima problemă a părut în toamna anului trecut, atunci când în timp ce constructorul a incercat să tragă scheletul podului pe celalalt mal al Someșului, ancorele au cedat și podul s-a indoit. Podul va costa la finalul execuţiei 10,2 milioane de lei. Pentru a putea trece în prezent peste apă cu bacul, un şofer  trebuie să plătească 5 lei. Când podul va fi gata, traversarea apei va fi însă gratuită.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.