În 14 iunie se celebrează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

În 14 iunie celebrăm Ziua Mondială a Donatorului de sânge, iar Rotaract T.E.A.M. Baia Mare împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș lansează campania „Donează sânge, Salvează vieți!” Scopul acestei zile este acela de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge şi de a încuraja cât mai mulţi oameni să doneze în mod voluntar, fără vreo recompensă.

Dacă ai peste 18 ani, poți dona sânge în perioada 03-14 iunie 2021 la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș, Str. George Coșbuc, nr. 20/C, Baia Mare unde, în urma donării, fiecare persoană poate participi la o tombolă organizată de Rotaract TEAM Baia Mare.

Extragerea va avea loc de Ziua Donatorul de Sânge, în data de 14 iunie, după terminarea programului de lucru al instituției.

Marele premiu de la această ediție va consta într-o bicicletă, dar și alte surprize. Centrul de Transfuzie Sanguină este deschis donatorilor de luni până vineri, între orele 7:30 și 11:30.

Printr-o singură donare poți salva 3 vieți.

Donatorul trebuie să îndeplinească câteva condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 18-62 ani;

greutate 50-100 kg femeile, 60-110 kg bărbații; tensiunea arterial optimă.Donatorul să nu prezinte afecțiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operație de ulcer. Intervalul de timp între două donări de sânge nu poate fi mai mic de 72 zile. Persoanele care s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2 cu serul de la Pfizer sau Moderna pot dona sânge după 7 zile de la administrarea vaccinului, iar persoanele care s-au vaccinat cu AstraZeneca sau Johnson&Johnson pot dona sânge dupa 4 săptămâni de la administrarea serului.

Donarea de sânge se face în condiţii stricte de siguranţă, fiind aplicate toate măsurile de protecţie recomandate, atât la donatorii de sânge, cât şi la personalul medical, pentru a preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2

Ministerul Sănătății încurajează donarea benevolă de sânge și îndeamnă cetățenii să doneze benevol.
In țară există o nevoie permanentă atât de sânge și de preparate sangvine, cât și de donatori fideli.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.