IMUNIZARE: S-a suplimentat numărul dozelor de vaccin antigripal

IMUNIZARE: S-a suplimentat numărul dozelor de vaccin antigripal

 Ministerul Sănătății suplimentează numărul dozelor de vaccin în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită. La sfârșitul săptămânii trecute s-au  încheiat demersurile pentru achiziția unui număr suplimentar de 300.000 doze vaccin, care se adaugă  celor un milion care au fost deja achiziționate pentru campania de vaccinare 2018-2019.

Până la data de 14 octombrie au fost vaccinate antigripal 60.669 de persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății. Începând cu data de 15 septembrie, Ministerul Sănătății le-a distribuit direcțiilor de sănătate publică aproape 700.000 de doze de vaccin. Distribuția vaccinului până la totalul de 1.300.000 de doze continuă până la sfârșitul lunii noiembrie, conform calendarului agreat cu distribuitorul.
Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă şi  le recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.
De asemenea, măsurile de igienă personală precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.