VIDEO | Împușcături la urmărirea unui contrabandist

Lucrătorii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au confiscat peste 42.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. De asemenea, două autovehicule folosite la contrabandă au fost și ele confiscate.

Marți, polițiștii de frontieră de la STPF Suceava au identificat în trafic o mașină despre care aveau suspiciuni ca este folosită la transportul țigărilor de proveniență ucraineană. Polițiștii de frontieră au făcut semnalele regulamentare pentru a opri la control autoturismul, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză. S-a trecut la urmărirea mașinii, iar la scurt timp șoferul a abandonat-o și a reușit să scape cu fuga. Pe timpul acțiunii polițiștii de frontieră au tras 8 focuri de avertisment. În mașină s-au găsit 14.790 de pachete cu țigări, a cărei valoare se ridică la suma de 173.000 de lei. Țigările au fost ridicate, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Tot marți s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean în vârstă de 32 de ani, la volanul unei autoutilitare înmatriculate în România. În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali ai Biroului Vamal Sighet au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, au fost descoperite într-un loc special amenajat între compartimentul marfă și cel al pasagerilor, în ușile autovehiculului, precum și sub banchetă 27.580 de pachete de țigări ucrainene.

Țigările au fost confiscate, la fel ca autoutilitara. Polițiștii de frontieră fac acum cercetări pentru contrabandă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.