Împușcături la graniță

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 20.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. În unul din cazuri s-au tras și focuri de avertisment.

* Ieri, în jurul orei 15.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret,pe sensul de intrare în ţară, un cetățean ucrainean în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism marca BMW X5, cu număr de înmatriculare specific Ucrainei. Existând suspiciuni că ar transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor. Astfel, au fost descoperite în portierele și în bordul autoturismului 1.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Acestea au fost confiscate, iar șoferul a fost amendat cu 5.000 de lei. De asemenea, s-a instituit măsura de interzicere a intrării în România, împotriva cetățeanului ucrainean, pe o perioadă de 5 ani.

* Vineri, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Negrești Oaș au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii activităților de contrabandă cu țigări. Astfel, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră au observat, în apropierea graniței, mai mulți bărbați care transportau în spate colete voluminoase. S-a acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean. Poliţiştii de frontieră au tras două focuri de avertisment, însă contrabandiștii nu s-au oprit şi s-au întors pe teritoriul ucrainean. Au lăsat în urmă 17.600 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 205.920 de lei.

* Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit azi dimineață, în jurul orei 04.30, mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană – 1.490 de pachete.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.