VIDEO | Împreună pentru o comunitate mai sigură – noua campanie a poliţiei, la țară

Împreună pentru o comunitate mai sigură! – este noua campanie a poliţiei de prevenire a criminalităţii în mediul rural. În judeţul Maramureş, campania a fost lansată ieri, în comuna Ardusat.

În cadrul activităților preventive desfășurate, şeful Postului de Poliţie Ardusat, Adrian Andrei Petcaş, a susţinut o sesiune de informare cu angajaţii primăriei, cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei şi nu în ultimul rând a comunităţii în care trăieşte.

A fost abordată problematica infracţiunilor comise cu violenţă pe fondul consumului de alcool, cele mai frecvente metode de înşelăciune folosite de escroci, precum şi aspecte ce ţin de siguranţa locuinţei sau a bunurilor proprii.

Campania are şi o componentă educativă în unităţile de învăţământ, astfel încât la Şcoala Gimnazială din Ardusat elevii au avut o întâlnire cu poliţiştii de prevenire, de ordine publică şi cu un echipaj al Grupei Canine Maramureş. În scopul conștientizării minorilor cu privire la importanța adoptării conduitei preventive poliţiştii au abordat subiecte precum siguranţa rutieră, siguranţa online şi siguranţa pe perioada vacanţei.

În perioada aprilie – iunie, Inspectoratul de Poliție Județean Maramureş va derula activităţi preventive la nivelul tuturor secţiilor de poliţie rurală, pentru conștientizarea cetățenilor asupra importanței prevenirii în ceea ce privește furturile, înşelăciunile, accidentele rutiere, precum și importanţa asigurării antiefracţie, a prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Totodată, afișele campaniei „Împreună pentru o comunitate mai sigură!” vor fi expuse la sediile primăriilor, la școli şi la posturile de poliție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.