Impăduriri masive în Maramureş

Impăduriri masive în Maramureş

Peste 650 de hectare de teren aparţinând Direcţiei Silvice Maramureş vor fi împădurite. Reprezentanţii instituţiei au anunţat că pe jumătate din suprafaţa se vor face împăduriri integrale. Cele mai multe suprafeţe cuprinse în programul de împăduriri pe acest an sunt la ocoalele din Vişeu şi Borşa.

Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit că 2011 să fie Anul Internaţional al Pădurilor. În acest sens, în toate ţările europene se vor face acţiuni de împădurire. În Maramureş, programul de regenerare a pădurii va viza 686 hectare de teren. Pe 330 hectare se vor face regenerări naturale, iar pe 356 hectare – împăduriri integrale.

Pentru a pregăti marea împădurire care se va derula în Maramureş, în pepinierele Direcţiei Silvice s-au pregătit deja peste 1.600.000 de puieţi. O acţiune de împădurire va avea loc şi la Chelinta, în Ulmeni, unde se vor planta copaci pe 2,5 hectare de teren.

Inginerul Vasile Cheta, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Maramureş, a explicat că ocoalele Vişeu şi Borşa vor avea de împădurit cele mai mari suprafeţe, respectiv 108 hectare şi 112 hectare. Totodată, la Chelinta, în Ulmeni, se vor planta copaci pe 2,5 hectare de teren. Pentru programul de regenerare a pădurii, peste 1.604.000 puieţi vor fi asiguraţi din pepinierele Direcţiei Silvice.

Reprezentantul Direcţiei Silvice a precizat că 2005 a fost anul de vârf al împăduririlor în Maramureş, efectuându-se regenerări pe 1.590 de hectare. În 2010, s-au făcut împăduriri pe 603 hectare, din care 143 hectare de molid, 35 hectare de brad, trei hectare cu larice, un hectar cu pin, 16 hectare stejar şi gorun, 37 hectare paltin, frasin, cireş, şase cu fag şi aşa mai departe. A fost nevoie de 1.274.000 de puieţi, cele mai mari suprafeţe plantate cu copaci fiind la Ocolul Silvic Vişeu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.