ILIE NĂSTASE SUPERSTAR: Cariera şi viaţa tenismenului român, subiectul documentarului ”Nasty”

„Băiatul rău al sportului”, „magnific”, „fermecător”, „temperamental”, „arogant”- sunt doar o parte dintre cuvintele folosite de-a lungul anilor de presa internaţională pentru a-l descrie pe tenismenul român Ilie Năstase. Viaţa şi cariera primului număr 1 din istoria clasamentului ATP, controversele care l-au înconjurat, dar şi amprenta pe care a lăsat-o asupra lumii tenisului sunt subiectul documentarului ”Nasty”, care va putea fi urmărit din 16 aprilie în cinematografele din toată ţara – se arată într-un comunicat al Transilvania Film.

Îmbinând imagini de arhivă extraordinare şi interviuri cu unii dintre cei mai cunoscuţi sportivi din lume, precum Rafael Nadal, Bjorn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci sau Boris Becker, ”Nasty” spune povestea unui personaj unic. Şi Phil Knight, co-fondatorul Nike, vorbeşte, într-un interviu exclusiv, despre relaţia cu Năstase, acesta fiind primul sportiv profesionist care a semnat un contract de reprezentare cu celebrul brand în 1972.

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu & Tudor D. Popescu şi distribuit de Transilvania Film. Producătorii ”Nasty” sunt Cosmin Hodor (HDR Evolution) şi Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicova (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max).

Premiera de gală a filmului va avea loc pe 16 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti, în prezenţa lui Ilie Năstase, a echipei şi a invitaţilor speciali precum Ion Ţiriac şi Nadia Comăneci.

În 1972, Ilie Năstase a câştigat primul său US Open şi a ajuns în finala Cupei Davis şi a Wimbledonului. O combinaţie irezistibilă de talent, excentricitate şi umor au făcut din Nasty (porecla pe care i-a dat-o presa) un veritabil showman admirat de fani, comentatori, dar şi de alţi sportivi. După Năstase, tenisul nu a mai fost la fel.

„Ilie Năstase pe teren a fost fabulos. Acest tânăr venit dintr-o ţară comunistă a reuşit, în doar câţiva ani, să cucerească lumea prin talent şi personalitate. Lucrăm de 5 ani pentru acest proiect, timp în care am descoperit arhive impresionante despre cariera şi viaţa lui Năstase şi am avut şansa să discutăm cu superstaruri ale sportului, oameni care au fost profund influenţaţi de el. Cred că, în final, eforturile noastre se vor vedea pe marele ecran – un portret al unui personaj complex, mereu surprinzător, greu de definit, care a făcut istorie şi pentru România, dar şi pentru tenis” – Tudor Giurgiu, regizor şi producător.

„Am fost fascinat mereu de lejeritatea lui Ilie Năstase pe teren. Iar eu l-am prins destul de târziu, jucând doar meciuri demonstrative. Am crescut în familie cu numele lui. Mulţi specialişti în tenis, inclusiv Bjorn Borg, spun că doar doi jucători din istorie au avut un har special: Năstase şi Federer. Când am citit şi autobiografia lui Ilie m-am decis să facem acest film. Acum, când e gata, îmi dau seama că superlativele folosite pentru a-l descrie nu sunt deloc exagerate. În unele momente, el a fost mai popular chiar decât tenisul în sine. Asta mi-aş dori să vadă noile generaţii în Nasty -, o figură inspiraţională, care a zguduit lumea” – Cosmin Hodor, co-producător.

Sursa: Transilvania Film

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.