Igienizarea malurilor

Igienizarea malurilor
În urmă cu aproximativ două săptămâni autorităţile judeţene împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu au demarat o acţiune de verificare a modalităţii în care se efectuează salubrizarea malurilor râurilor din judeţul nostru. Membrii comisiei promiteau amenzi usturătoare pentru autorităţile locale în zonele cărora vor fi găsite gunoaie şi deşeuri. Şi municipiul nostru urma să intre de săptămâna trecută într-o amplă acţiune de igienizare a malurilor, însă realitatea din teren arata că munca ori nu s-a finalizat încă… ori pur şi simplu nu s-a început.
Malurile râurilor din municipiul nostru arata că după război. Resturi alimentare, deşeuri lemnoase, materiale plastic, mobilier dar şi articole vestimentare toate atârna nestingherite pe ramurile tufişurilor de pe malurile râului Iza dar şi Tisă. Probleme de acest gen se înregistrează din păcate în tot judeţul. Dan Buca purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş ne-a declarat că raportul făcut de către comisie, dar şi sancţiunile aplicate în urma verificărilor se vor comunica săptămâna viitoare.
Săptămâna trecută autorităţile locale, dar şi firma responsabilă cu salubrizarea şi-a luat angajamentul ca va demară o acţiune amplă de igienizare a malurilor.

Realitatea din teren, pe care am putut-o constata şi noi astăzi arata însă altceva. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.