Idei ingenioase practicate de hoţii care s-au încumetat să fure din magazinele băimărene

Idei ingenioase practicate de hoţii care s-au încumetat să fure din magazinele băimărene

Marţi, 14 august a.c., în jurul orei 11.30, dispeceratul Jandarmeriei Maramureş a fost sesizat despre sustragerea mai multor produse dintr-un supermarket situat pe  B-dul Bucureşti din Baia Mare.La faţa locului s-a deplasat subunitatea operativă de jandarmerie de pe raza localităţii Baia Mare ce a identificat o persoană de sex feminin ce este cercetată în legătură cu săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208, 209 alin. 1 lit. e, Cod Penal.
Făptuitoarea, Rodica R. de 65 de ani, născută în Şomcuta Mare a intrat în magazin pentru a face cumpărături. Aceasta a pus în coş mai multe produse alimentare şi  nealimentare, dar la un moment dat a ascuns în buzunarele fustei cu care era îmbrăcată două produse de la raionul carmangerie iar sub bluza pe care o purta a ascuns mai multe produse lactate şi cosmetice.
Ajunsă la casele de marcat făptuitoarea a achitat produsele din coşul de cumpărături, trecând de acestea fără să achite produsele ascunse în geantă şi sub articolele de îmbrăcăminte. La ieşirea din magazin a fost  oprită de către personalul de pază al magazinului şi condusă în camera de odihnă până la sosirea jandarmilor.
Prejudiciul cauzat magazinului în sumă de  94,73 lei, a fost recuperat şi predat pe bază de  proces verbal reprezentantului acestuia.
Dosarul cu actele premergătoare a fost predat Parchetului de pe lângă Judecătoria  Baia Mare, pentru continuarea cercetărilor.

În aceeaşi zi, în jurul orei 16.00, Jandarmeria Maramureş a fost din nou sesizată despre faptul că din acelaşi magazin  situat pe  B-dul Bucureşti, din Baia Mar,  o femeia a sustras mai multe produse.Echipa operativă direcţionată la faţa locului a identificat-o pe Beatrice K. de 44 de ani, din Timişoara ce este susceptibilă de săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208, 209 alin. 1 lit. e, Cod Penal.
Cea în cauză a ajuns la supermarket şi s-a servit de la raionul dulciuri cu 20 de bucăţi de ciocolată cu care s-a dus la raionul îmbrăcăminte şi când nu a fost observată de nici o persoană a luat elementele de siguranţă de pe produsele alimentare şi le-a ascuns în geanta pe care o avea în mână, cu intenţia de a nu le plăti, după care s-a îndreptat spre casele de marcat, de care a trecut fără a achita produsele luate de pe raft.
La ieşirea din magazin a fost oprită de către personalul de pază al magazinului şi condusă în camera de odihnă până la sosirea jandarmilor.
Prejudiciul cauzat în sumă de  83 lei a fost recuperat şi predat pe bază de proces verbal reprezentantului magazinului.
Dosarul cu actele premergătoare a fost predat Parchetului de pe lângă Judecătoria  Baia Mare, pentru continuarea cercetărilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.