IDEI CREȚE: Mai nou pereții și podelele și mașinilor se izolează cu pachete de țigări

IDEI CREȚE: Mai nou pereții și podelele și mașinilor se izolează cu pachete de țigări

 Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au descoperit ascunse aproape 5000 de pachete de țigări de contrabandă în pereții a două microbuze și în podeaua unui autoturism conduse de un cetățean român și doi cetăţeni ucraineni. De asemenea, în urma unei percheziții domiciliare desfășurate în Poienile de sub Munte au fost descoperite alte 582 de pachete cu țigări de contrabandă.

Ieri dimineață în PTF Siret s-au prezentat pe sensul de intrare în țară doi bărbați, un cetățean ucrainean și un român, în vârstă de 30 respectiv 55 de ani, conducând două microbuze marca Mercedes Sprinter, unul înmatriculat în Polonia, iar celălalt în România. Echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat controale amănunțite asupra celor două microbuze, deoarece existau suspiciuni că acestea transportă țigări de proveniență ucraineană. Astfel, în pereții laterali și în plafoanele microbuzelor au fost descoperite 4.090 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Țigările a căror valoare se ridică la suma de 6.135 lei au fost confiscate, iar conducătorii auto au fost sancționați contravențional de către organele vamale cu amendă în valoare de 8.000 lei fiecare. De asemenea, cele două microbuze, folosite la transportul țigărilor, în valoare de 20.000 și 19.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
Vineri, pe sensul de intrare în ţară la PTF Siret, un ucrainean la volanul unui autoturism. Într-un loc special amenajat în podeaua mașinii s-au găsit 400 pachete de țigări de provenienţă ucraineană. Țigările au fost confiscate, iar șoferul – amendat cu 5.000 de lei.
La rândul lor, în data de 26 octombrie, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Vișeu de Sus, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Poienile de Sub Munte au efectuat o percheziție la un imobil din comună, în locuința unui bărbat de 33 de ani. Au găsit 582 de pachete de ţigări ucrainene. Bărbatul e cercetat acum pentru contrabandă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.