I.S.U. Maramureş va inființa un punct de lucru nou în localitatea Ocna Şugatag

I.S.U. Maramureş va inființa un punct de lucru nou în localitatea Ocna Şugatag

I.S.U. Maramureş va infiinta un punct de lucru nou, în localitatea Ocna Şugatag, pentru a veni mai rapid în sprijinul cetăţenilor. Subunitatea va fi deservită de subofiţeri din cadrul Detaşamentului Sighetu Marmaţiei şi va fi dotată cu o autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă.În cursul zilei de ieri, 8 iunie, colonelul Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U. Maramureş şi maiorul Ioan Mureşan, şeful centrului operaţional al inspectoratului s-au deplasat la Ocna Şugatag, unde s-au întâlnit cu primarul localităţii, Vasile Sas şi cu secretarul primăriei-  Vasile Toporan. Edilii au fost receptivi la ideea de înfiinţare a unui punct de lucru şi au propus două variante pentru sediu. A fost aleasă fosta remiză P.S.I. a localităţii, care se află însă într-o stare de degradare avansată şi necesită efectuarea unor lucrări de extindere, reabilitare şi recompartimentare, pentru a crea condiţiile necesare bunei desfăşurări a activităţii. 
Operaţionalizarea subunităţii depinde de celeritatea de care vor da dovadă autorităţile locale în efectuarea lucrărilor necesare. Funcţionarea punctului de lucru va reduce timpul de răspuns la diferitele situaţii de urgenţă ce pot apărea în comună, care este situată la circa 25 de kilometri de sediul Detaşamentului Sighetu Marmaţiei. În plus, subofiţerii ce vor deservi punctul vor interveni şi în localităţile învecinate, Călineşti, Budeşti, Giuleşti şi Deseşti, din raionul de intervenţie al Detaşamentului. Acesta are o rază maximă de 35 de kilometri şi timp de răspuns maxim de circa 70 de minute.
Ocna Şugatag are aproximativ 4600 de locuitori şi 1500 de gospodării. În total, cele cinci localităţi ce vor beneficia de înfiinţarea punctului de lucru au circa 17100 de locuitori şi 6150 de gospodării. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Ocna Şugatag, care este dotat cu o autospecială, va continua să funcţioneze şi va interveni, de câte ori va fi nevoie, alături de pompierii militari.
La nevoie, pompierii militari de la punctul de lucru Ocna Şugatag vor putea interveni şi în alte localităţi. De exemplu, în oraşul Cavnic.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.