HRISTOS A ÎNVIAT: Credincioșii romano-catolici au sărbătorit Învierea lui Hristos

HRISTOS A ÎNVIAT: Credincioșii romano-catolici au sărbătorit Învierea lui Hristos

 Sute de credincioși  romano-catolici și reformați au  particiat în această dimineață la slujba de Înviere. Începând cu ora 06:30 sighetenii au venit să ia Lumina Sfântă, să sfințească bucatele tradiționale și să participe la litughie.

Cu coșurile pline de bunătăți și cu lumânări, credincioșii romano catolici din Sighetu Marmației au participat la slujba specială pregătită pentru sărbătoarea Învierii. Și anul acesta înainte de liturghie preoții au sfințit toate bucatele. Din coșuri nu au lipsit pasca, ouăle roșii sau vinul.
M-am pregătit să vin la slujbă, să aduc mâncare. Am adus la sfințit cozonac, ouă roșii, unt, așa este obiceiul și îl respectăm”, a spus o sigheteancă.
Ne-am pregătit și sufletește și am pregătit și bunătătți, miel umplut, suncă, pască, în fiecare an aducem aceste preparate la sfințit”, a precizat o altă sigheteancă.
”Ne-am pregătit ca în fiecare an. Avem șuncă, vin și pască. Sunt principalele mâncări ale dimineții și le aducem la sfințit. Slujba de anul acesta a fost foarte frumoasă”, a mai spus o femeie.
După ce au luat parte la liturghia de Paște, credincioșii s-au îndreptat spre case la mesele încărcate cu pască, miel și ouă roșii. Credincioşii catolici, reformaţi şi evanghelici au sărbătorit Paştele anul acesta cu cinci săptămâni înaintea ortodocşilor, acesta fiind cel mai mare interval între sărbătoarea Învierii la cele două Biserici.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.