Hoții nu își iau concediu, protejați-vă locuința!

E perioada vacanțelor. Pentru ca bucuria vacanței să nu fie umbrită de surprize neplăcute la întoarcere, polițiștii de prevenire atrag atenția asupra modului în care puteți să vă protejați locuința.

Indiferent pe ce perioadă de timp plecați de acasă, chiar și până la piață sau la magazinul de la colț, încuiați nu doar ușa de la intrare, ci închideți și ferestrele.

Dacă plecați pentru mai multe zile, lăsați o sursă de lumină pornită, aceasta va ține hoții la distanță. Rugați un vecin să vă ia corespondența, chiar și reclamele din cutia poștală care sunt la vedere. O căsuță poștală plină este un indiciu pentru hoți că nu sunteți acasă.

De asemenea, indiferent dacă locuiți la bloc sau la casă puteți monta un sistem de supraveghere video. Astfel veți putea monitoriza cine intră în curtea casei sau în scara blocului (la bloc puteți face acest lucru cu acordul tuturor proprietarilor).

Evitați să lăsați cheia de la intrare la îndemâna hoților. Sub un preș, într-un ghiveci, într-un pantof, sau într-un dulap vechi de la intrare.

Totodată evitați să vă informați prietenii de pe rețele de socializare intenția de a pleca în vacanță, sau postarea de fotografii sau materiale video de la destinație în timp real. Puteți să vă împărtășiți bucuria cu prietenii la întoarcere.

Dacă sunteți proprietarul unei locuințe în proces de construcție evitați să lăsați unelte în aceasta, acestea sunt tentante pentru hoți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.