HANDBAL FEMININ: România încheie neînvinsă turneul preolimpic de la Aarhus, după 23-23 cu Muntenegru

HANDBAL FEMININ: România încheie neînvinsă turneul preolimpic de la Aarhus, după 23-23 cu Muntenegru

 Naționala feminină de handbal a României a încheiat pe primul loc, neînvinsă, turneul preolimpic de la Aarhus (Danemarca), după ce a remizat cu Muntenegru, scor 23-23 (15-11), duminică, un meci pe care l-a controlat până la final.

Cele două echipe își asiguraseră de sâmbătă calificarea la Jocurile Olimpice, astfel că meciul direct avea ca miză doar primul loc în turneul danez.
Ambele staff-uri au menajat piese de bază, însă România a dominat jocul și a condus în permanență.
România a avea 8-3 în min. 14, iar diferența maximă a fost de șapte goluri, 14-7 (25). La pauză, tricolorele avea patru goluri în plus pe tabelă, 15-11, după ce au marcat un singur gol și au încasat patru în ultimele cinci minute.
În partea secundă, România a avut din șapte goluri în plus, 20-13 (42), dar finalul le-a găsit relaxate pe fetele noastre, care au avut circa zece minute fără gol, de la 22-16 (49) la 22-22 (59). Echipa noastră nu a reușit să înscrie, în schimb a primit gol, deși a avut două jucătoare în plus pe teren timp de două minute. România a mai condus cu 23-22, dar a primit gol din 7 metri. La ultimul atac, Luciana Marin a marcat când mai erau două secunde, însă golul a fost anulat deoarece staff-ul echipei noastre ceruse timeout.
România a câștigat turneul, cu 5 puncte (+24), urmată de Muntenegru, 5 p (+19), în timp ce Danemarca și Muntenegru nu au niciun punct înaintea meciului direct de duminică seara. În primele două partide, România a învins Danemarca, scor 32-25, și Uruguay, cu 36-19.
Au evoluat echipele:
România: Paula Ungureanu (4 mingi salvate), Ionica Munteanu (7 mingi salvate) — Aneta Udriștioiu (2 goluri), Gabriella Szucs, Gabriela Perianu (2), Luciana Marin (2), Valentina Ardean-Elisei (2), Mădălina Zamfirescu (3), Ana Maria Tănăsie (3), Florina Chintoan (6), Patricia Vizitiu (2), Laura Chiper (1). Selecționer: Tomas Ryde.
Muntenegru: Alma Hasanic (3 mingi salvate), Sonja Bajraktarovic (8 mingi salvate) — Jovanka Radicevic (2 goluri), Itana Grbic, Andzela Bulatovic, Ivona Pavicevic (2), Andrea Klikovac (2), Bobana Klikovac (2), Dzurdzina Jaukovic (3), Ema Ramusovic, Majda Mehmedovic (4), Jelena Despotovic (8). Selecționer: Dragan Adzic.
Au arbitrat cehii Vaclav Horacek și Jiri Novotny, delegat IHF fiind spaniolul Ramon Gallego.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.