VIDEO | Guvernul prelungește starea de alertă

Guvernul prelungește starea de alerta, fără a introduce însă noi măsuri restrictive față de cele în vigoare în prezent. De asemenea, Executivul anunță că în perioada următoare urmează să crească numărul de paturi la Terapie Intensivă în spitalele din Cluj, Timişoara şi Bucureşti. Sunt discutii inclusiv cu un spital privat.

Premierul a anunţat joi că Guvernul nu introduce măsuri de restricţie suplimentare în hotărârea prin care starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, adăugând că, în prezent, autorităţile au la dispoziţie „instrumentele” pentru a opri creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

Starea de alertă a fost introdusă în România de la 15 mai 2020, când a înlocuit starea de urgență.

„Starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”, a afirmat prim-ministrul luni, după ce a participat în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea „Ora prim-ministrului”.Sursa digi24.ro

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.