Guvernul a aprobat suspendarea taxei de poluare pentru autovehiculele înmatriculate înainte de 2007

Guvernul a aprobat suspendarea taxei de poluare pentru autovehiculele înmatriculate înainte de 2007
Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, Ordonanţa de Urgenţă pentru suspendarea aplicării prevederilor din Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule referitoare la achitarea taxei de poluare pentru autovehiculele înmatriculate în România înainte de anul 2007.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP), remis luni AGERPRES, suspendarea este valabilă până pe 31 decembrie 2012, inclusiv. 
Contribuabilii care au achitat deja taxa pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007 pot solicita restituirea acesteia, la organul fiscal competent, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, se precizează în comunicatul MMP. 
Celelalte prevederi ale Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule rămân în vigoare. Astfel, se menţine reducerea taxei de poluare cu până la 25% şi posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, contribuabilii să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită. 
Taxa se calculează pe baza unor criterii precum tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisia de CO2 şi norma de poluare, luând în considerare şi deprecierea autoturismului. 
Potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din cadrul Poliţiei Capitalei, publicate pe propria pagină de internet, numărul autoturismelor încadrate în intervalul de vechime 6-20 de ani şi peste, era, la finele anului 2010, de aproape 2,9 milioane de unităţi. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.