Gunoaie mai scumpe fiindcă așa îi vine Consiliului Local să dea cu pixul

Din 2 decembrie, gunoiul a devenit mult mai scump în Baia Mare, cu vreo 80%. Dacă până acum fiecare persoană plătea lunar la Drusal pentru salubrizarea menajeră 7,14 lei, de-acum va trebui să dea 12,86 lei. De ce? Că așa a aprobat Consiliul Local. Așa i-a venit lui să dea cu pixul.

O astfel de mărire de tarif, atât de consistentă, ar trebui să fie justificată. Justificată în sensul că ar trebui să o știm și noi, ăia care ne ducem, cuminți și civilizați, punga de resturi menajere la tomberon. Se mărește tariful fiindcă se cumpără tomberoane handmade, cumva? Pictate, sculptate, descântate? Ori se dorește angajarea pe post de manipulatori de gunoaie a unor inși cu studii superioare și e nevoie de bani mai mulți la lefuri pentru Drusal? Vor să-și ia rabe cu două etaje și cu sufragerie pentru sorbit ceaiul? Ziceți, domnilor, s-o știm și noi!

De acord că trăim vremuri economice cotoioase, dar de-aici până la a mări cu 80% plata unui serviciu e mult. Sfidător de mult. Pe când ne impuneți să ne cumpărăm o brazdă ca să ne îngropăm resturile menajere, după care să ne cereți suprataxă pe lopată? Somn ușor între gunoaiele tale, dragă autoritate publică locală!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.