GORGHIU: PNL se va opune interzicerii filmării votului cu bile

GORGHIU: PNL se va opune interzicerii filmării votului cu bile

 Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, că liberalii se vor opune, în Biroul permanent al Camerei Deputaților, interzicerii filmării votului cu bile.

"La Cameră, luni, se discută în Biroul permanent interzicerea filmatului votului cu bile. (…) Ne întoarcem la platforma cu care PSD ne-a obișnuit de 26 de ani, de fapt la platforma partidului care înainte de 1989 reușea să cucerească mințile multor oameni din România. Nu e o glumă, vorbim de interzicerea în România a unei activități cât se poate de normale făcute de presă, anume aceea de monitorizare a activității și a votului parlamentarilor din România. Dacă noi azi ne punem problema să ajungem la tot felul de acte de cenzură, așa cum mai deunăzi voia domnul Dragnea prin legea defăimării, înseamnă că n-am învățat nimic din ideea de democrație în România. Votul nu ar trebui să fie unul secret în cazul ridicării de imunități", a spus Gorghiu.
Liderul liberal a amintit că PNL a depus un proiect de lege în urmă cu peste doi ani care prevedea ca votul la ridicarea imunităților să nu fie unul secret.
"În Biroul permanent, evident că ne vom opune, dar majoritatea aparține aceleiași structuri politice, motiv pentru care așteptați-vă ca, în ciuda protestelor noastre, să vă fie interzisă inclusiv posibilitatea de a filma aceste voturi", a completat copreședintele PNL.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.