VIDEO | Gimnastică ritmică: ”Antrenamentul specific de la sala de sport ne lipsește foarte mult în această perioadă”

Sportivele de la gimnastică ritmică din cadrul Liceului cu Program Sportiv Baia Mare se antrenează și ele de acasă în această perioadă. Însă este doar o pseudopregătire, spune Ileana Iacob, profesor la catedra de gimnastică ritmică. Adevăratele antrenamente se pot face doar în sală și asta e o mare pierdere în această perioadă de izolare.

Fiind nevoite să se retragă din activitate din cauza pandemiei cu coronavirus, sportivele de la gimnastică ritmică fac eforturi să-și mențină condiția fizică, prin antrenamente improvizate la domiciliu.

Ca orice activitate și gimnastica ritmică necesită pregătire continuă, iar această perioadă de pauză, evident că afectează lotul nostru de gimnastică foarte, foarte mult. Sper că gimnastele fac antrenament acasă, eu le-am dat programul și le mai controlez din când în când să văd dacă respectă cerințele. Programul este însă strict de încălzire, de menținere a tonusului muscular și eventual pregătire fizică și mobilitate. Personal, nu sunt adepta antrenamentelor online”, spune Ileana Iacob, profesor la actedra de gimnastică ritmică din cadrul Liceului cu Program Sportiv din Baia Mare. .

În ceea ce privește sezonul competițional, totul este relativ, spune Ileana Iacob, profesor la catedra de gimnastică ritmică, din cadrul Liceului cu program sportiv, din Baia Mare.

”Eu consider că va trebui să așteptăm până când autoritățile vor relaxa această stare, și acela va fi momentul ”0”. De atunci vom putea începe și o pregătire, vizavi de un program competițional care se va stabili la momentul acela. Nu știm care va fi primul concurs, care va fi următoarea competiție, dacă nu știm care ne este targetul, nu știm cum să ne pregătim”, e de părere antrenoarea gimnastelor..

Chiar dacă fetele mențin antrenamentele zilnic, pregătirea adevărată se face doar în sala de sport, e de părere antrenorul.

Nu este suficientă pregătirea specifică de acasă, eu cred că niciun sportiv nu poate să stea doar culcat să se uite la televizor în acestaă perioadă, dar gimnastica ritmică, care este un sport de îndemnânare, necesită repetarea unor elemente de mânuire, în concordanță cu muzica, ceea ce nu se poate face acasă. De aceea zic că acestea sunt doar niște pseudoantrenamente acestea făcute online, se pot face anumite mișcări, dar nu antrenamentul specific, care ne lipsește foarte mult”, spune Ileana Iacob, profesor la catedra de gimnastică ritmică..

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.