Gheorghe Șimon (PSD): Legile Justiției – manipularea Opoziției

”Oficinele de propagandă, Iohannis şi liderii opoziţiei au umplut spaţiul public de minciuni şi de alegaţii jignitoare după adoptarea în Parlament a Codurilor Penale. Este inadmisibil acest comportament şi sunt condamnabile disperarea şi tupeul cu care-i mint pe români şi organismele internaționale”, a arătat deputatul PSD Maramureș, Gheorghe Șimon.

În realitate, Parlamentul a legiferat în mod legal şi transparent. Dintre toate articolele care au fost dezbătute luni de zile, anul trecut, la propunerea CSM, a magistraţilor, a ONG-uri din domeniul justiţiei, s-a inclus în noul proiect de lege și s-au adoptat doar articolele declarate constituționale, deși fuseseră contestate, articolele necontestate la Curtea Constituțională, în timp ce toate articolele contestate de Opoziţie şi care CCR a decis că mai trebuie modificate pentru a se încadra în Constituţie au fost eliminate complet, renunțându-se definitiv la ele.

”Cum minte opoziția? Susţine că nu a fost dezbatere, deşi toate articolele adoptate au fost dezbătute anul trecut, intens, alături de magistraţi. Susţine că se abuzeaza de OUG, deşi Guvernul PSD nu a emis nicio OUG pe Codurile Penale, ci doar Guvernul Cioloș. Susţine că modificările bulversează sistemul, deşi toate modificările au fost cerute de organizaţiile de procurori şi de judecători, de CSM, de CCR sau prin Directivele adoptate de Uniunea Europeană. În aceste condiţii nu există niciun motiv legal pentru ca proiectul de lege să fie atacat din nou la Curtea Cosntituţională, pentru că toate articolele adoptate au fost deja declarate constituţionale. Singurul motiv pentru care opoziţia şi Iohannis au anunţat că vor ataca legile la CCR este de a întârzia adoptarea lor şi de a menţine instrumentele de control ilegitim, obscur și antidemocratic, folosite abuziv de reprezentanţii statului paralel”, susține deputatul PSD Maramureș, Gheorghe Șimon.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.