VIDEO | Gheorghe Șimon (PSD): Finanțarea partidelor și minciuna lui Iohannis

Pentru a-și masca răutatea și atitudinea distructivă, președintele României, Klaus Iohannis a ajuns să acuze, fără niciun fundament, că în proiecția bugetului de stat, PSD ”arată o preocupare vădită pentru finanţarea partidului şi a clientelei sale”, susține parlamentarul de Maramureș, Gheorghe Șimon.

În realitate faptele arată că președintele Iohannis a promulgat, în luna ianuarie 2018, legea finanțării partidelor, prin care suma alocată de la buget partidelor politice să fie de minim 0,01 și maxim 0,04 % din PIB. PNL a propus, prin fostul său președinte, Alina Gorghiu, ca suma alocată unui partid să poată fi majorată nu proporțional, ci dublată în raport cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii femei, amendament care a trecut și fost inclus în lege. Mai mult, nu există discriminări. Fiecare partid parlamentar primește subvenția, direct proporțional cu rezultatul obținut în alegeri. A fost/este soluția care să scoată partidele de sub influența finanțărilor obscure, netransparente, care viciau deplina reprezentativitate a celor aleși și aruncau dubii asupra procesului democratic, a precizat parlamentarul PSD de Maramureș.

”În 2018, totalul fondurilor alocate pentru toate partidele parlamentare din România s-a ridicat la aproximativ 36 de milioane de euro, iar PIB –ul României a fost de aproximativ 204 miliarde de euro (949 miliarde de lei). Prin urmare, toate partidele politice votate de români au avut o finanțare bugetară absolut nesemnificativă raportată la PIB, de 0,00017% din PIB, adică de 100 de ori mai puțin decât permitea legea. Se vede clar, din cifre, cât de mare este demagogia lui Iohannis, dar și fățărnicia PNL și USR care-i cântă-n strună, dar nu returnează un leu înapoi la buget, din banii primiți. În aceste condiții, declarațiile președintelui Iohannis, care insistă pe ideea că PSD arată o preocupare vădită pentru finanţarea partidului, este nu doar o imensă prostie personală, ci o dovadă clară de dispreț la adresa bunului simț și a discernământului oamenilor”, a concluzionat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.