GATA CU INTERIMATUL: Radu Macrinici a câștigat concursul pentru funcția de manager al Teatrului Municipal Baia Mare

GATA CU INTERIMATUL: Radu Macrinici a câștigat concursul pentru funcția de manager al Teatrului Municipal Baia Mare

 Dramaturgul Radu Macrinici a câștigat concursul organizat pentru funcția de manager al Teatrului Municipal Baia Mare, după ce timp de o jumătate de an a asigurat interimatul la conducerea instituției. Radu Macrinici și-a propus ca pe viitor să aducă la spectacolele Teatrului Municipalcât mai mulți băimăreni.

Radu Macrinici consideră că în acest moment majoritatea băimărenilor au o percepție greșită legată de spectacolele care se joacă pe scena Teatrului Municipal Baia Mare. Din păcate, cei mai puțin interesați de a-și petrece timpul liber vizionând o piesă de teatru sunt tocmai tinerii, cărora Radu Macrinici va încerca să le schimbe mentalitatea.   
„Ieri în stația de autobus, când mergeam târziu acasă, m-am întâlnit cu patru tineri. Aveam un palton mai lung și unul dintre ei m-a întrebat dacă sunt popă. I-am răspuns că nu și că lucrez la teatru. L-am întrebat și eu dacă a fost la teatru. Mi-a răspuns că nu merge la teatru, pentru că nu este copil. Mi-a mai spus că a fost ultima dată, pe când era școlar, la Teatrul de Păpuși. El a rămas cu ideea că numai copiii merg la teatru”, a declarat Radu Macrinici, managerul Teatrului Municipal Baia Mare. 
Radu Macrinici este unul dintre cei mai bine cotați dramaturgi români la ora actuală. El a obținut în 1997 Marele Premiu al concursului „Cea mai bună piesă a anului", organizat de UNITER, fiind cunoscut și pentru celebrul Festival ATELIER, al cărui inițiator este.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.