GALERIE FOTO | Spitalul Județean, portocaliu de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Începând din acest an, data de 17 septembrie a fost declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Și Spitalul Județean de Urgență a ales să marcheze această zi prin iluminarea clădirii instituției în portocaliu, culoare desemnată de Organizația Mondială a Sănătății ca simbol al acestui eveniment.

La rândul lor, reprezentanții unității sanitare au decis ca marți să poarte o concardă portocalie în timp ce discută deschis cu bolnavii despre ce înseamnă ”siguranța pacienților”. La primele ore ale ale dimineții, asistenții și medicii șefi s-au întâlnit în ședință pentru a stabili programul întregii zile, dar și pentru a asculta mesajele transmise de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).

Organizată pentru prima oară în România, campania Ziua Mondială a Siguranței Pacientului are ca temă “Îngrijirile medicale în condiții de siguranță”. Scopul acestei campanii este acela de a conștientiza profesioniștii din domeniul furnizării serviciilor de sănătate, dar și pacienții despre importanța îngrijirilor medicale de calitate și în condiții de siguranță, prin utilizarea corectă de către reprezentanții sistemului medical a tehnologiilor și instrumentelor, în vederea realizării unui act medical sigur și cu efecte secundare reduse, precum și informarea pacienților și aparținătorilor asupra importanței implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.