Galerie foto | Șahiste de aur

În perioada 12-20 iulie 2021 s-au desfășurat la Iași Campionatele Naționale de șah pe echipe de juniori la categoriile de vârstă 8,10,12,14,16,18 și 20 de ani. Clubul de șah Tinerii Lei Baia Mare a fost reprezentat de echipa de junioare alcătuită din Sara-Maria Șunea, Lorena-Ioana Oltean și Miruna-Maria Covaci, care au reușit o performață de excepție: 3 medalii naționale, pentru prima dată în istoria clubului de șah Tinerii Lei Baia Mare. Cea mai prețioasă dintre ele este aurul la șah clasic. La sfârșitul competiției, echipa de fete s-a impus cu 6 victorii din 6, adjudecându-și titlul de campioane naționale pe echipe de juniori la categoria fete sub 10 ani.

Performanța este cu atât mai remarcabilă cu cât municipiul Baia Mare nu a mai fost reprezentat de foarte mulți ani de vreo echipă de juniori la Campionatele Naționale, iar clubul de șah Tinerii Lei Baia Mare este  înființat doar de patru ani.

În prezent, fetele aparțin clubului de șah Tinerii Lei Baia Mare și sunt pregatite de instructorii de șah Lucian Adrian Griga și Iulian Eugen Negrea. Sara-Maria Șunea  este, de asemnea, pregătită de GM Lucian Miron.

Tot în acest an au avut loc în perioada 5-12 mai 2021 la RIN Grand Hotel din București, Campionatele Naționale individuale pentru copii (8-12 ani) la șah clasic, șah rapid, blitz și dezlegări, unde Clubul de șah Tinerii Lei Baia Mare a participat cu 6 copii. Și aici, Sara-Maria Șunea a reușit să fie dublă medaliată, obținând bronz la șah clasic și blitz, în vreme ce Andra-Elena Pop Popescu a obținut medalia de bronz la dezlegări.

Alte rezultate ale clubului băimărean: Mihai-Andrei Savu (sub 8 ani – locul 14 șah clasic), Marian-Gabriel Mureșan (sub 10 ani- locul 8 șah clasic), Andrei-Cătălin Năsui  (sub 10 ani – locul 15 șah clasic) și  Ina Petcu (sub 10 ani – locul 14 șah clasic).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.