Galerie foto | O nouă etapă a campaniei ”Împădurim Maramureșul” a avut loc ieri, în Țara Lăpușului

Reprezentanții Consiliului Județean, ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Direcției Silvice Maramureș, împreună cu elevi de la Liceul Tehnologic ”Grigore C. Moisil”, Liceul Teoretic ”Petru Rareș”, precum și de la Liceul Teoretic ”George Pop de Băsești” din Târgu Lăpuș au plantat 2550 de puieți de gorun și paltin.

Mihai Leșan, șef Birou Regenerare și Investiții, precum și Mircea Pop, șef Ocol Silvic Târgu Lăpuș, au prezentat participanților un scurt instructaj cu privire la protecția muncii, dar și regulile pe care trebuie să le respecte pentru ca puieții să prindă rădăcini. Atent supravegheați, elevii au trecut la treabă.

”Este îmbucurător faptul că elevii și-au manifestat dorința de a fi prezenți alături de noi în acest proiect. Iată, astfel participă și ei activ la acțiunile de împădurire înțelegând importanța protejării mediului. Cu siguranță, peste câțiva ani, când puieții vor crește, elevii, deveniți adulți, se vor mândri cu faptul că acești pomi au fost plantați chiar de ei”, a punctat Radu Trufan, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș.

Acțiunile de plantare vor continua astăzi, la Ocolul Silvic Șomcuta Mare, în 4 mai la Ocolul Silvic Poienile de Sub Munte și în 5 mai la Ocolul Silvic Dragomirești.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.