GALERIE FOTO | Maramureșul, reprezentat la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni

O delegație a Consiliului Judetean Maramureș a participat zilele trecute, în Strășeni, la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni, organizat de Fundația ”Vatra”. Festivalul reunește românii din mai multe colțuri ale țării, dar în special cei din stânga și din dreapta Prutului.

Județul Maramureș a fost prezent cu meșteri populari, cu un stand cu produse tradiționale, dar a fost reprezentat și de Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”. Pe scena festivalului au urcat, din partea județului, Dumitru Dobrican, artiștii Florin Gherman și Silvia Timiș, Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” care a fost acompaniat de orchestra “Lăutarii” condusă de Nicolae Botgros, iar în final au cântat, în cor, toți primarii și aleșii locali și județeni prezenți din toate colțurile României și Republicii Moldova.

“A fost un moment emoționant și de suflet și am simțit că ne-am unit în cuget și-n simțiri cu toți românii de oriunde s-ar afla”, a declarat vicepreședintele CJ Maramureș, Doru Ioan Dăncuș.

Senzația festivalului a fost Corul barbatesc din Finteușu Mare, care a avut mai multe reprezentații în cadrul festivalului și a cărui melodie „Veniți români din larga zare” a devenit un fel de imn al evenimentului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.