GALERIE FOTO: Furtunile au produs pagube însemnate în județ. S-a înregistrat și un deces

Fenomenele hidrometeorologice periculoase au produse pagube semnificative la nivelul județului Maramureș. După primirea avertizărilor imediate de fenomene hidrometeorologice periculoase a fost activată grupa operativă la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.

 • S-au depășit pragurile de precipitații la stațiile hidrometrice Cavnic, Vadu Izei, Strâmtura, Ferești, Sighetu Marmației, Copalnic. La Cavnic și Copalnic a căzut grindină, a informat aseară CJSU Maramureș.
 • Pe raza unității administrative-teritoriale Ocna Șugatag, în zona montană, un cetățean aflat cu animale la pășunat a fost fulgerat. Din păcate, echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș care s-a deplasat la fața locului a constatat decesul bărbatului.
 • În municipiul Sighetu Marmației rafalele puternice de vânt au prăbușit o prelată, iar aceasta a surprins și rănit în cădere o persoană. Echipajul de prim ajutor al pompierilor militari s-a deplasat în zonă. Persoanei i-a fost acordat ajutorul medical de urgență, după care a fost transportată la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru investigații medicale. Persoana este în afara oricărui pericol.
 • Dispeceratul ISU Maramureș a primit 32 de apeluiri, iar pompierii militari s-au deplasat și au degajat 14 arbori prăbușițti de vijelie.
 • Au fost afectate de rafalele de vânt, care au atins viteza 70-80 km/h mai multe acoperișuri în localitățile Sighetu Marmației, Budești, Șișești, Cavnic, Rona de Sus și Petrova. Pompierii militari au degajat zonele afectate de elementele de construcție.
 • Defecțiunile din rețelele de alimentare cu energie electrică au afectat, potrivit bilanțului de aseară, 7180 de consumatori. Copacii prăbușiți de rafalele puternice de vânt au produs avarii la 94 puncte de transformare, dar și la opt linii de medie tensiune. Au fost nealimentate integral sau partial cu energie electrică mai multe localități – Sighetu Marmației, Rona de Sus, Rona de Jos, Tisa,  Bârsana , Văleni, Nănești, Cetățele, Buteasa, Hovrila, Botiza, Poienie Izei, Glod, Slătioara, Cavnic, Berința Cărpiniș, Tăuții Măgherăuș, Băița, Lăpuș.
 • Echipajele de intervenție ale societății Electrica sunt în teren, lucrează pentru remedierea defecțiunilor și alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.
 • Comitetele locale pentru situații de urgență, împreună cu personal din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență au acționat cu utilaje pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase.
 • Drumul județean 184 a fost acoperit de aluviuni, material lemnos și vegetație transportată de torenții de pe versanți care nu au putut fi preluați de sistemul de canalizare. Se lucrează pentru curățarea drumului și îndepărtarea materialului lemnos de pe partea carosanilă.
 • Pompierii militari au degajat din zona rețelelor de alimentare cu energie electrică copacii prăbușiți de rafalele puternice de vânt.
 • La Văleni, comuna Călinești, vijelia a doborât la pâmânt o pădure.

Prefectul Rudolf Stauder, președintele C.J.S.U. Maramureș, a declarat că o situație centralizată a pagubelor produse în județul nostru de către fenomenele hidrometeorologice periculoase va fi realizată în zilele următoare, după primirea rapoartelor operative din teritoriu.

Sursa: CJSU Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.