GALERIE FOTO | Două zile de sărbătoare cu multe evenimente la Seini

Sâmbătă și duminică s-a desfășurat cea de a XXII-a ediție a Zilelor Orașului Seini ”Cetatea Zynir”. Acțiunea a debutat sâmbătă dimineață cu activități sportive, una dintre cele mai așteptate fiind meciul tradițional de fotbal disputat între angajații Primăriei Seini și profesorii din localitate. Au urmat apoi a XXI-a ediție a concursului de șah Cupa Comja, a V-a ediție a turneului de tenis de câmp Cupa Seini și a XI-a ediție a turneului de handbal Cupa Seini.

Participanții la eveniment au avut parte și de activități literar-artistice. La Centrul româno-ucrainian a avut loc lansarea cărții ”Versuri pentru suflet și cuget” de Petru Racolța, iar la Galeria de Artă a Casei de Cultură s-a desfășurat vernisajul expoziției de pictură ”Un zâmbet peste timp”, al artistei Maria Mariș Dărăban, coroborat cu un moment artistic susținut de Ujlaki Mark și Aleesia Dîrle. Momentele solemne din cadrul Zilelor Orașului Seini au fost marcate prin dezvelirea plăcii comemorative a elevilor evrei deportați în anul 1944 și prin depunerea de coroane la Monumentul Eroilor, cu ocazia comemorării personalităților locale Alexiu Berinde, Mihai Bălaj, Incze Janoș.

În cadrul deschiderii oficiale a celei de a XXII-a ediție a Zilelor Orașului Seini ”Cetatea Zynir”, Fanfara ”Stibina” din Tăuți Măgherăuș alături de formația de majorete a susținut un concert răsplătit cu multe aplauze. La această manifestare, executivul Consiliului Județean Maramureș a fost reprezentat de președintele Gabriel Valer Zetea, care a felicitat reprezentanții administrației locale pentru exemplul de bune practici în implementarea proiectelor realizate în colaborare cu Consiliul Județean.

”Cred că merită să o felicităm atât pe Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini, cât și pe consilierii locali pentru munca serioasă pe care o depun în administrație, fiindcă doar împreună pot reuși”, a spus președintele administrației județene, care a amintit că Seini este orașul său de suflet.

Prima zi a evenimentului s-a încheiat cu concertul extraordinar Carla’s Dreams, în deschiderea căruia au urcat pe scenă Corul Seinelul, Fetele de la școala de rock Seini, Flavia Tămaș, Rebeca Czompa, Bianca Lazin, Jessica Malanka, precum și binecunoscuta formație Talisman.

Ziua de duminică a debutat cu un regal folcloric. Pe scenă au urcat îndrăgita cântăreață de muzică populară seineană Gina Handro, Grupul Folcloric ”Junii Sălajului”, grupuri folclorice din Nyirmeggyes (Ungaria), Agota Hitter și Kinga Szika, Teodora Dănțăușa, precum și Ansamblul Folcloric ”Hori și Joc” al Palatului Copiilor din Baia Mare.

Tot în a doua zi de sărbătoare s-a desfășurat festivitatea de premiere a celor ”50 de ani de armonie și înțelegere” pentru cei care sărbătoresc Nunta de Aur în anul 2019. A urmat apoi lansarea cărții ”Povești terapeutice pentru copii și adulți”, concertul de vioară al artistei Alesia Dîrle și o expoziție de desene. Concertele de seară au adus pe scenă tinerele talente seinene: Nicoleta Vâlcu, Antonia Pop și Paula Andreica, urmate de trupa Attitude, Mircea Patovan și Trubadurii Band. Cea de a XXII-a ediție a Zilelor Orașului Seini ”Cetatea Zynir” s-a încheiat cu concertul extraordinar al Irinei Rimes și cu un foc de artificii.

Evenimentul Zilele Orașului Seini ”Cetatea Zynir” 2019 a fost finanțat de Consiliului Județean, din bugetul județului, cu suma de 70.000 lei, care a fost alocată pentru realizarea unor evenimente cultural-educaționale de către unitățile administrativ-teritoriale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.