Galerie foto | DGASPC Maramureș a oferit servicii de asistență socială și suport pentru 172 de copii și însoțitori ai lor din Ucraina

Un grup format din 172 de copii din Ucraina și însoțitorii lor a ajuns astăzi, în siguranță, la Aeroportul Internațional Maramureș.

Grupul a fost preluat, în noaptea de 9 spre 10 aprilie, de specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș de la punctul de trecere a frontierei de la Dyakovo – Halmeu.

Cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș și al Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, copiii ucraineni și însoțitorii acestora au fost transportați de la Vama Halmeu, iar până astăzi au fost cazați temporar în mai multe locații identificate de autorități în municipiul Baia Mare și Nistru.

Pe parcursul șederii în județul Maramureș, grupul din Ucraina a primit, pe lângă cazare și masă, și asistență socială, astfel încât să beneficieze de tot suportul de care avea nevoie.

În cursul zilei de astăzi, copiii ucraineni și însoțitorii lor și-au continuat călătoria spre Turcia, cu o aeronavă care a decolat de pe Aeroportul Internațional Maramureș.

Sursa: DGASPC Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.