GALERIE FOTO | Delegații Consiliului Județean la Adunarea Regiunilor Europene s-au întâlnit cu oficiali din Suedia

Prezenți în Suedia la reuniunile Adunării Regiunilor Europene, reprezentanții Consiliului Județean Maramureş, consilierii județeni Sorin Pop, Călin Pop și delegații Biroului Relații Internaționale, Mihaela Lițe și Gheorghe Paul Szaniszlo au avut o serie de întâlniri cu reprezentanți ai administrației locale, dar și cu oficiali români aflați în misiune în Suedia.

Daniel Ristea, adjunctul ambasadorului României în Suedia s-a întâlnit cu delegații români prezenți la reuniunile Adunării Regiunilor Europene pentru a le prezenta situația economico-socială a Suediei, dar și pentru un schimb reciproc de impresii despre țara gazdă. Exemplele despre modul de funcționare a sistemului de sănătate suedez, precum și protecția socială oferită cetățenilor au fost câteva din subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii cu oficialul român aflat în misiune. Alături de delegații maramureșeni au fost prezenți și delegați din județele Vaslui, Tulcea, Hunedoara și Dolj.

Tot în cadrul evenimentelor organizate de A.R.E., delegația maramureșeană a fost primită la reședința de la castel a Mariei Larsson, guvernatorul regiunii Orebro din Suedia, cu care au discutat despre punctele comune ce pot fi identificate între cele două părți din punct de vedere al cooperării internaționale și a patrimoniului cultural. Întrevederea s-a încheiat cu o vizită ghidată prin castelul-reședință al guvernatorului regiunii Orebro și un cocktail la care au participat toți delegații la Adunarea Regiunilor Europene din Suedia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.