Gafă italiană: Profesor canadian, numit din greşeală secretar de stat în Ministerul Agriculturii

Gafă italiană: Profesor canadian, numit din greşeală secretar de stat în Ministerul Agriculturii

Un profesor de agronomie canadian a dezvăluit sâmbătă că a fost abordat din greşeală pentru a deveni secretar de stat al Agriculturii, în plină remaniere ministerială în Italia.
Francesco Braga, în vârstă de 53 de ani, de origine italiană, predă la Universitatea Guelph, din sud-vestul Ontario.
Luni, el şi-a văzut numele şi fotografia în presa italiană pe Internet. Articolul anunţa nominalizarea lui, determinată de "recomandările pozitive ale industriei", a explicat profesorul pentru AFP, precizând că nu mai trăieşte în Italia de 28 de ani şi că nu este angajat politic.
La scurt timp după presupusa sa nominalizare, Francesco Braga a primit o scrisoare de la ministrul italian al Agriculturii care îl invita să preia funcţia, precum şi numeroase mesaje de felicitare.
"Soţia mea a crezut că prietenii mei din Italia fac o glumă", a povestit Braga, care a început totuşi pregătirile pentru o călătorie în Italia pentru a asista la ceremonia de învestitură, la cererea Guvernului italian.
Un nou Guvern a fost format în Italia după demisia lui Silvio Berlusconi. Noul premier Mario Monti, a cărui misiune este să redreseze finanţele ţării, a avut un program foarte încărcat în căutarea de noi talente pentru a conduce ţara.
După câteva contacte la nivel înalt, Braga a fost informat de eroare.
În realitate, postul îi era destinat lui Franco Braga (nu Francesco), profesor la Universitatea La Sapienza din Rome, specialist în cutremure de pământ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.