Gabriel Zetea (PSD): ”Rezultatul referendumului este valid și trebuie implementat de urgență”

Biroul Permanent Național al PSD întrunit miercuri, 5 iunie, în ședință, a votat mandatul delegației partidului la consultările convocate de către președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Președintele PSD Maramureș și vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea a arătat că, în calitate de vicepreședinte al partidului a susținut în cadrul ședinței câteva puncte de vedere.

”Am subliniat faptul că rezultatul referendumului din 26 mai 2019 este valid și că trebuie implementat de urgență în legislația din România. Iar urgență nu înseamnă anul viitor, odată cu alegerile locale, cum ar dori de fapt Opoziția. Românii au votat și politicienii trebuie să asculte fără a denatura rezultatul din întrebările de la Referendum. Altfel spus, Parlamentul trebuie să treacă de urgență la treabă și să demareze procedurile pentru modificarea Constituției, în cel mai scurt timp posibil, iar PSD va respecta rezultatul referendumului la guvernare”, a arătat vicepreședintele PSD la nivel național, Gabriel Zetea.

În opinia liderului PSD Maramureș, partidele din Opoziție vorbesc doar despre principii, dar Guvernul PSD poate, de acum, să respecte interdicția de a emite ordonanțe de urgență în domeniul justiției fără a mai aștepta modificarea Constituției. ”PSD a respectat și până acum principiile din întrebările de la referendum. Legile Justiției au urmat calea parlamentară, iar Codul Penal și Codul de Procedură Penală la fel. Niciuna dintre aceste legi nu a fost adoptată prin Ordonanță de Urgență. Este foarte important ca și cei care vor succede PSD la guvernare să facă la fel. Ultimii premieri care nu au respectat aceste principii sunt Emil Boc, astăzi membru PNL și Dacian Cioloș, în prezent reprezentant al USR-PLUS. PSD își dorește o justiție independentă care să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanului, o justiție liberă de influența politicului și care să elimine total abuzurile din ultimii ani”, a declarat vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.