Gabriel Zetea: ”Prin acțiunile viitoare, PSD trebuie să demonstreze că a înțeles mesajul alegătorilor”

La trei zile de la ziua votului pentru Parlamentul European și la o zi după ședințele lungi și edificatoare care au avut loc la sediul Partidului Social-Democrat, în București, președintele PSD Maramureș și vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea a declarat că, prin acțiunile sale viitoare, formațiunea social-democrată trebuie să demonstreze românilor că mesajul dat de alegători, la urne, a fost înțeles de membrii PSD.

”La trei zile după votul de duminică, 26 mai, în fața PSD se află câteva provocări care vor defini viitorul acestui partid. PSD trebuie să demonstreze, prin acțiune, că a înțeles mesajul oamenilor la urne. Nu voi aborda toate subiectele, dar așa cum am susținut și marți, în cadrul ședinței CEX, Partidul Social Democrat trebuie să facă imediat trei lucruri. Primul se referă la problema Justiției, care trebuie să iasă complet din zona de interes a social-democraților. Am comunicat prea mult pe acest subiect și am făcut prea puțin. E vremea ca doar asociațiile profesionale în domeniu să vorbească și noi să ascultăm exclusiv. Referendumul trebuie aplicat imediat și implementat în Constituția României de urgență. Al doilea aspect pe care este obligatoriu să ne centrăm se referă la problema votului în Diaspora, care trebuie rezolvată urgent. PSD este apărătorul drepturilor și libertăților individuale, iar dreptul la vot este unul dintre acestea. Trebuie sancționați urgent toți cei vinovați de organizarea efectivă a votului în străinătate și trebuie legiferat imediat votul prin corespondență. Voi milita în PSD pentru ca această lege să fie adoptată până la alegerile prezidențiale. Sunt Președintele Consiliului Județean Maramureș, dar grija pentru maramureșeni nu se oprește la granițele județului. Drepturile maramureșenilor trebuie respectate peste tot în lume.
Și, nu în ultimul rând, PSD are nevoie de o schimbare de mesaj și de recâștigarea democrației interne. Avem nevoie rapid de un Congres care să redefinească strategia partidului și să clarifice doctrinar orientarea noastră social-democrată europeană. Abia apoi putem să organizăm un Congres de alegeri interne. Dacă noi transmitem românilor că facem alegeri pentru a-i schimba pe cei care ocupă scaunele la prezidiu, înseamnă că nu am auzit suficient de tare strigătul de duminică. Eu însă cred că l-am auzit și, chiar dacă nu înțeleg încă toate doleanțele, în ceea ce mă privește, am toata disponibilitatea de a auzi și de a înțelege”, a arătat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.