Gabriel Zetea: Președintele Iohannis a pierdut și sprijinul primarilor PNL, prin atacarea la Curtea Constituțională a Legii Bugetului de Stat

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord Vest și președinte al Consiliului Județean Maramureș a arătat că, prin gestul făcut de președintele României, Klaus Iohannis, de a ataca la Curtea Constituțională Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019, șeful statului a pierdut inclusiv sprijinul primarilor PNL.

“Autoritatile locale vor beneficia in 2019, dupa promulgarea bugetului, de cele mai consistente bugete de dupa Revolutia din 1989. 100% din impozitul pe venit ramane la autoritatile locale. Sumele care vin din TVA sunt mult mai mari decat anul trecut. Procedura de alocare a banilor este gestionata de catre Consiliul Judetean si nu de catre Administratia Finantelor. Avem asadar toate premisele, ca in acest an, bugetele noastre sa fie construite asa cum ne dorim pe plan local, nu asa cum le faceau cei de la Bucuresti pentru noi. Sigur ca odata cu aceste sume suplimentare de bani vin si responsabilitati in plus si ma refer aici la asistenta sociala in special. Dar problema asta este rezolvata. Avem banii necesari iar aceste sume vor fi alocate cu prioritate (conform Legii Bugetului de Stat) catre categoriile defavorizate din comunitatile locale.
Cu cat avem un buget promulgat mai repede, cu atat mai repede vom beneficia de aceste sume de bani suplimentare.
Cu cat Iohannis va tergiversa mai mult promulgarea bugetului cu atat mai tarziu vom incepe investiile.
Domnule presedinte Iohannis… Eu am vorbit cu primarii PNL (si cu ceilalti deasemenea) din judetul Maramures si ei isi doresc un buget rapid. Dumneavoastra ati vorbit cu ei? Nu atacati doar PSD daca nu promulgati bugetul. Ne atacati pe noi toti, primari, presedinti, consilieri locali sau judeteni…romani!
Tergiversarea bugetului cu inca vreo 2-3 luni de azi incolo va insemna pierderea acestui an din punct de vedere al aprobarii de investitii noi in fiecare localitate din Romania. Indiferent de culoarea politica a primarului. Toti va condamna deja. Indiferent de culoarea politica. Ati pierdut deja sprijinul primarilor domnule presedinte Iohannis! Sper sa pierdeti si sprijinul romanilor pentru acest gest iresponsabil de azi!”, declarâ șeful PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.