Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: ”Împreună cu ministrul Muncii, clarificăm cu responsabilitate aspectele sesizate de pensionarii IPEG”

Protestele din ultimele săptămâni ale pensionarilor maramureşeni care au lucrat la Întreprinderea de Prospecţiuni şi Explorări Geologice (IPEG) au fost rezolvate prin intervenția președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș. În urma întâlnirilor avute cu reprezentanții  protestatarilor și dată fiind complexitatea problemelor, liderul social-democrat maramureșean a decis să îl invite în județul nostru pe Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale din Guvernul Dăncilă.

Prezent pe toată durata discuțiilor purtate între reprezentanții pensionarilor IPEG și ministrul Budăi la întâlnirea desfașurată vineri, 5 iulie, în prezența șefilor instituțiilor cu atribuții în domeniu, președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a reprezentat un factor de echilibru și moderație față de abordarea vehementă a liderului grupului contestatar, Vasile Leș, predispus spre o retorică imperativ acuzativă la adresa demnitarilor prezenți.

În deschiderea discuțiilor, liderul filialei județene a PSD Maramureș a menționat scopul întâlnirii și a prezenței ministrului Marius Budăi în Baia Mare, cerând participanților să abordeze problemele clar și deschis: “Suntem aici, împreună cu Marius Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, ca să clarificăm aspectele sesizate de pensionarii IPEG. Ne-am angajat, împreună cu deputatul PSD Maramureș, Călin Matei, să îl aducem pe ministrul de resort în Baia Mare și ne-am ținut de cuvânt. Propun să ne exprimăm pozițiile fără grabă, cu calm și responsabilitate, astfel încât la final să putem trage concluzia că am identificat cele mai bune soluții posibile”, a declarat președintele PSD Maramureș și președinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

          Pe toată durata discuțiilor la care au participat și reprezentanții Casei Județene de Pensii Maramureș, ministrul Budăi a luat act de nemulțumirile exprimate, prin intervențiile sale dovedindu-și competența și cunoașterea profundă a sistemului de pensii. Reprezentantul Guvernului PSD-ALDE nu s-a sfiit să recunoască faptul că, ”ani la rând au fost emise și aplicate reglementări succesive care au generat inechități datorită abordărilor sectoriale a problematicii, într-un context în care era necesară o abordare unitară. Soluția necesară pentru rezolvarea problemelor din sistemul de pensii românesc o constituie promulgarea unor reglementări noi, care să asigure echitate pentru toate categoriile profesionale, o lege concepută si propusă deja de Partidul Social Democrat”.

Discuțiile președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea și ale ministrului Muncii, Marius Budăi cu pensionarii IPEG s-au finalizat prin prezența celor doi lideri social democrați în mijlocul zecilor de cetățeni care așteptau finalizarea întâlnirii, în fața Palatului Administrativ din Baia Mare. Cu acest prilej, atât liderul social-democraților maramureșeni, Gabriel Zetea, cât și ministrul Muncii, Marius Budăi au transmis mesaje ferme privind implicarea în rezolvarea problemelor.

 

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.