FURT: Un tânăr de 18 ani cercetat de poliţişti pentru comiterea unui furt din locuinţa unui consătean

FURT: Un tânăr de 18 ani cercetat de poliţişti pentru comiterea  unui furt din locuinţa unui consătean

 Un maramureşean de 18 ani este cercetat de poliţişti pentru comiterea  unui furt din locuinţa unui consătean.

Investigaţiile efectuate de poliţişti cu privire la un furt reclamat la sfârşitul lunii trecute au dus la identificarea unui posibil autor.
Cercetările poliţiştilor au relevat că, în cursul lunii februarie, un tânăr de 18 ani, din comune Giuleşti, sat Berbeşti, a pătruns în imobilul unui consătean, ce era nelocuit pe timp de iarnă, de unde a sustras bunuri alimentare şi unelte agricole. 
Prejudiciul cauzat, în valoare de 350 de lei, a fost recuperat în proporţie de 60% şi restituit părţii vătămate.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
În cazul în care constataţi că vi s-au sustras bunuri, anunţaţi în cel mai scurt timp poliţia şi încercaţi să nu aduceţi modificări locului faptei pentru a nu şterge urmele ce pot duce la identificarea autorilor.
În perioada martie – august, la nivel naţional se desfăşoară campania de prevenire a furturilor din locuinţe, ,,Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”, care are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire şi importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce priveşte furturile din locuinţe.
Poliţiştii de prevenire şi proximitate au demarat activităţile de informare a locuitorilor municipiului Baia Mare cu privire la consecinţele neasigurării corespunzătoare a locuinţei iar acţiuni similare vor fi desfăşurate şi în zonele rurale din judeţ.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.