Fundaţia olandeză "Ajută"a derulat un nou proiect pentru copiii instituţionalizaţi din Sighetu Marmaţiei

Fundaţia olandeză "Ajută"a derulat un nou proiect pentru copiii instituţionalizaţi din Sighetu Marmaţiei

Fundatia Olandeza "Ajuta" a desfasurat incepand cu aceasta saptamana un nou proiect in colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures. 9 tineri cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani, toti cu situatie financiara buna, au desfasurat mai multe activitati si au trait sub acelasi acoperis cu tinerii institutionalizati  de la Centrul de Plasament Copii Prescolari din municipiu.
 Cei 9 tineri olandezi, 6 fete si 3 baieti, sunt majoritatea la prima lor experienta de acest gen. Acestia au avut posibilitatea sa traiasca in acelasi mediu cu tinerii institutionalizati din orasul nostru, cu care au comunicat si au desfasurat diferite activitati interactive. Incepand din ianuarie 2011 voluntarii au organizat mai multe actiuni de  strangeri de fonduri, dar au si muncit, iar din banii rezultati si-au platit integral calatoria catre tara noastra , dar au efectuat si cateva lucrari de renovare in cadrul Centrului de Plasament Copii Prescolari din municipiu. Nicolae Boitor, Directorul DGASPC Maramures, prezent la Sighet, ne-a declarat ca Fundatia „Ajuta”, de-a lungul celor 3 ani de colaborare, a contribuit foarte mult la imbunatatirea conditiei copiilor institutionalizati din orasul nostru.
 Pentru buna colaborare, dar si pentru initiativa laudabila, voluntarii olandezi au fost rasplatiti de catre directorul DGASPC Maramures cu diplome de excelenta. Tinerii au declarat ca pentru ei a fost o experienta unica, din care au avut cu totii de invatat.
 Si pentru ca acest proiect s-a bucurat de succes, atat voluntarii cat si profesorii coordonatori au promis ca vor reveni si la anul.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.