FOTO-VIDEO | ”Casa Muzicală” – un program de succes la Centrul Cultural Teleki

”Casa Muzicală”, programul pentru tinere talente de la Centrul Cultural Maghiar Teleki din Baia Mare și-a încheiat stagiunea cu un spectacol de mare succes duminică, 20 iunie 2021.

Tinerii au avut posibilitatea să-și perfecționeze talentele muzicale la mai multe instrumente: vioară, violă, contrabas, țiteră și fluier sub îndrumarea instructorilor Major Arnold și Gáspár Attila.

” Aproape toți acești tineri au luat un instrument în mână aici la Centrul Cultural. Am început cu doi ani în urmă cu o tabără muzicală, văzând interesul tinerilor talentați am decis să continuăm sub programul ”Casa Muzicală” pe tot parcursul anului. Anul trecut am organizat încă o tabără, anul acesta organizăm al treilea și între timp, aici la Casa Teleki răsună muzica încontinuu, iar rezultatul s-a văzut și la spectacolul de încheiere.

Ori de câte ori am intrat în sală pe parcursul programului, mereu am văzut entuziasmul cu care lucrau acești tineri, s-a văzut cu cât drag munceau, și s-a putu vedea și la spectacol că majoritatea interpretau cu zâmbetul pe buze, ceea ce denotă că toată activitatea este spontană, acești tineri nu lucrează forțați și sunt din ce în ce mai mulți. În cei doi ani de activitate au participat la acest program în jur de 50 de tineri,” – a spus Dávid Lajos, administratorul Centrului Cultural Teleki.

”Aproape toți participanții la acest program, au încercat fiecare instrument, chiar dacă s-au înscris la țiteră de exemplu, au luat în mână și au exersat și la vioară, violă, sau fluier. Pe parcursul acestui program, ne-a fost de mare ajutor Casa Maghiară Teleki, care dispune de instrumente proprii și acești tineri pot veni oricând să exerseze,” – a declarat Major Arnold, instructor.

Pe lângă programul ”Casa Muzicala”, la Centrul Cultural Teleki funcționează în paralel încă două programe pentru tinere talente, un atelier de creație de pictură Genius Loci (Spiritul Locului), ale cărei lucrări se află pe pereții Casei. Al treilea program pentru tinere talente este cea de actorie.

 

Urmăriți mai jos un fragment din spectacolul de încheiere a stagiunii oferit de  ”Casa Muzicală”

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.