FOTO | Absolvenții Liceului Teoretic Németh László au fost binecuvântați de preoții mai multor confesiuni

Printre momente de bucurii și emoții  și-au luat rămas bun de la școală încă o generație de excepție ai Liceului Teoretic Németh László din Baia Mare. Conform tradiției an de an, festivitatea de încheiere a liceului și premierea elevilor, programele artistice de bun rămas au loc în cadrul liceului iar în orele de după masă are loc binecuvântarea absolvenților într-unul dintre biserici. În acest an, din cauza pandemiei manifestările prilejuite de absolvirea elevilor au avut loc la biserica romano catolică Sfânta Treime din Țințirim.

”Trăim vremuri deosebite, și știu că ultimul an de școală s-a dovedit a fi altfel decât v-ați imaginat în clasa a IX-a. Au lipsit strângerile de mână prietenoase, îmbrățișările, zâmbetele încurajatoare ale profesorilor, dar totuși vă leagă numeroase amintiri veșnice și pe lângă cunoștințele acumulate luați cu voi o multitudine de valori în bagajul cu care porniți pe drumul vieții.  Citându-l pe Németh László: Cum a fost școala – și profesorul din ea –  începe să devină clar abia peste zece ani de la absolvire. Profesorul nici nu știe- habar nu are- când acționează asupra elevului cu un gest, cu un cuvânt, cu o jumătate de frază amuzantă.

În ciuda circumstanțelor din ultimul an ați încercat să faceți față cu succes, și nimic nu dovedește acest lucru mai bine decât realizările excelente și multitudinea de premii speciale care așteaptă să fie acordate”, – a spus în cuvântarea de deschidere directoarea liceului Mastan Eliza.

Premiul Németh László a fost înmânat absolventei Fuci Anita, ea a obținut locul întâi la Concursul Internațional de Literatură, a participat la faza națională a Concursului de Ortografie Implom József, a participat la faza națională a Olimpiadei de Literatură Maghiară, a luat parte la multe activități desfășurate pentru comunitate și membru activ al Cercului de Istorie Schönherr Gyula.

Șeful promoției 2021 este Nagy Lénárd cu media generală a celor patru ani de studii 9,91.

Absolvenții au fost binecuvântați de preoții tuturor confesiunilor, iar corul liceului a încântat publicul.

”Dragi elevi școala vă așteaptă mereu cu brațele deschise, în orice moment al vieții voastre! Vivat Academia!”- a spus la încheiere Mastan Eliza, directoarea școlii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.