VIDEO | Fonduri europene pentru un nou terminal la Aeroportul Maramureș

Aeroportului Internațional „Maramureș” accesează fonduri europene nerambursabile pentru construirea unui nou terminal. Dorin Buda, director general al Aeroportului, spune că documentația este aproape finalizată și că urmează să fie depusă cererea de finanțare.

Conform studiului de fezabilitate proiectarea va dura 6 luni iar execuția propriu-zisă 2 ani.

”Suntem în faza finală de depunere a cererii de finanțare, ghidul solicitantului a fost modificat și ni s-au solicitat niște documente suplimentare pe care le-am înaintat proiectantului, cel care ne-a făcut studiul de fezabilitate și urmează să completze aceste documente și să depunem în timpul cel mai scurt cererea de finanțare. În paralel vom demara și procedura de licitație publică, dar ordinul de începere a lucrărilor  îl vom da doar atunci când vom avea contractul de finanțare pe fonduri europene semnat. Partea de cofinanțare pentru Consiliul Județean este de doar 3%, 85% sunt fonduri europene nerambursabile iar contribuția Guvernului României este de 13%,” a declarat Dorin Buda, director general Aeroportul Internațional Maramureș.

Investiția pentru noul terminal se ridică la aproximativ 20 000 000 euro, fiind cuprinse toate dotările aferente, inclusiv echipamentele de control de securitate și mobilier. Noul terminal va avea aproximativ 10 000 mp, pe două niveluri.

”O parte din noul terminal se va extinde pe un teren care nu este proprietatea noastră situat vis a vis de parcarea publică. Evaluarea acestui teren a fost finalizată de către un expert tehnic autorizat și urmează ca săptămâna aceasta să depunem la Consiliul Județean toată documentația cadastrală și evaluarea acestui teren pentru a ne putea fi alocate sumele de bani și a despăgubi proprietarul terenului”, a adăugat Dorin Buda.

Termenul până la care trebuie să fie finalizată această investiție este decembrie 2023.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.