VIDEO | Focuri de armă trase pentru reținerea unui contrabandist

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat în urma unor acțiuni pentru combaterea contrabandei  peste 23.000 de pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, aproximativ 200 kg de tutun pentru narghilea şi 50 de litri de alcool. Pentru reţinerea unui contrabandist s-au tras și focuri de armă.

Marți la amiază, un echipaj al Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a observat un bărbat care se mergea prin pârâul Laura, cărând mai multe colete legate între ele cu o sfoară. Polițiștii de frontieră au vrut să-l rețină pe bărbat, însă la vederea lor acesta a abandonat baxurile și a fugit către teritoriul ucrainean. Polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment, însă tot nu au reușit să-l oprească pe contrabandist. La fața locului s-au găsit 17.750de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproape 208.000 de lei.

În noaptea de marți spre miercuri s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean în vârstă de 45 de ani, la volanul unui autocar ce efectua o cursă regulată Ucraina – Grecia. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autocarului și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită în bagajele şoferului, cantitatea de aproximativ  200 kg de tutun pentru narghilea şi 50 l de votcă, de provenienţă ucraineană. Bunurile, în valoare de aproximativ 2.900 lei, au fost confiscate, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei.

La rândul lor, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vişeului au descoperit abandonate, în Crasna Vișeului, 11 colete ce conțineau țigări provenite din contrabandă, 5313 pachete. Acestea au fost confiscate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.