Focuri de armă pentru prinderea a cinci cetăţeni ucraineni în zona de competenţă a Politiei de Frontieră Sighet

Focuri de armă pentru prinderea a cinci cetăţeni ucraineni în zona de competenţă a Politiei de Frontieră Sighet

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au depistat cinci cetăţeni ucraineni care au încercat să introducă ilegal în România 7.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 64.000 lei. Ieri 23.06.2011, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei, pe timpul executării misiunilor specifice în zona de competenţă, au observat un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase. Acesta se îndrepta de la linia de frontieră spre interiorul ţării.
        Poliţiştii de frontieră au intervenit şi procedat la somarea prin voce a celor în cauză iar pentru reţinerea unuia dintre suspecţi poliţiştii de frontieră  au fost nevoiţi să tragă trei focuri de avertisment în plan vertical. Acesta a fost identificat ulterior în persoana numitului Iurevici S., cetăţean ucrainean, în vârstă de 21 de ani. La scurt timp poliţiştii de frontieră au mai reţinut încă un cetăţean ucrainean S. T.
Celelalte persoane au sărit în apa râului Tisa şi au trecut pe malul Ucrainean.
 Au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene care au reţinut pe malul Tisei trei bărbaţi. Acestea au comunicat că pe direcţia respectivă au descoperit indicii clare că s-a desfăsurat o acţiune de contrabandă şi că cele trei persoane sunt implicate în acestă activitate infracţională. În cursul zilei de astăzi urmează a se efectua cercetarea în comun a evenimentului.
La faţa locului au fost descoperite 15 colete ce conţineau cantitatea de 7.500 pachete cu ţigări de provenientă ucraineană în valoare de aproximativ 64.000 lei. 
 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.